5 Aralık 2015 Cumartesi

Baz mı Primer mı?

Selamm,,

Bugün 2 ürünü birlikte değerlendirmek istedim iki farklı baz biri Rımmel London markasına ait diğeri ise çok meşhur olan Loreal'e ait..


RIMMEL LONDON LASTING FINISH PRIMER


Bu ürünü Loreal Lumi Magic Primer ararken bulamayıp 'yerine ne alabilirim 'sorumun üzerine  stand görevlisi bayanın önermesiyle denemek için aldım.
 Önce ürünü biraz anlatayım. 30 ml lik bir tüpte yer alan ürün fondoteninizi 8 saat cildinizde tutmayı vaad ediyor,beyaz kremsi yapıda az bir miktarı epey bir alana yayılabiliyor. Açıldıktan sonra 1,5 yıllık süresi var. 
Makyajın altına veya üzerine uygulanabileceği yazıyor fakat bana kalırsa üzerine uygulamanın hiç bir anlamı yok çünkü sürdüğünüz anda verdiği ışıltı kuruduktan sonra kadifemsi bir görüntüye dönüştü benim kurudan normale dönük cildimde. Fondoteninizin altına sürdüğünüzde güzel nemli bir his bırakıyor önce sonra kadife bir görüntüye dönüşüyor ,gerçekten fondötenle cildiniz arasında bİr bariyer oluşturuyor buda ilerde gözenek sorunu yaşanmamızı engelleyecek bir şey. Fotoğrafta flaşlı ve flaşsız olarak çektim. Fondotenin kalıcılığına gelirsek gerçekten gün boyu olduğu yerde pürüzsüz bir şekilde kımıldamadan duruyor.. 
Fiyatı 15 TL civarında.

LOREAL LUMI MAGIQUE BASE PRIMER


Bu ürün çok sefer kullanıp bitirdiğim ışıltılı bir yüz bazı olarak geçiyor,Rımmel Londondan  Daha akışkan ve inci beyazında ışıltılar içeren bir ürün. 20 ml lik plastik bir şişede pompalı olarak kullanılıyor çok şık bir görüntüsü var bence. Açıldıktan sonra 12 ay ömrü var.
Ürünün makyajı sabitleme adına bir vaatte bulunmuyor, tek başına tüm yüze uygulanabileceği gibi (ki bence bu çok fazla çünkü gerçekten ışıltılı bir ürün), Fondoteninizle karıştırarak da uygulayabiliyorsunuz. Benim en sevdiğim duruşu ise Fondotenden sonra elmacık kemiklerimin üzerine uygulamak aydınlatıcı yerine doğal bir ışıltı yaratıyor.kalıcılığını çok iyi bulduğumu söyleyemem ama cildimdeki 1-2 saatlik ışıltısı ,aydınlığı hoşuma gidiyor. Fiyatı 25-30 TL arasında değişiyor.

İki ürün arasındaki farka gelirsek; önce ne istediğimize karar vermemiz gerekiyor bence , çünkü ikiside  baz olarak geçsede İşlevleri farklı..Eğer makyaj yüzümüzde sabitlensin kımıldamasın diyorsak Rimmel başarılı gerçekten , fakat ben aydınlık bir görüntü istiyorum hem de  doğal olsun derseniz (Normal Fondoteninize karıştırarak ya da üzerine sürerek) ozaman Loreal derim. 
Tabi Lorealin  bu ürünü yerine ıslak bitişli fondoteni Lumi magic İ alırsanız hem aydınlık hem de hafif kapatıcı bir ürününüz olmuş olur.

Fiyat performans dersek bence baz olmak için Rimmel çok uygun , alınabilir. Loreal E gelince baz olarak başarılı değil yerine konulabilecek çok sayıda ürün var bu nedenle işlevsellik açısından biraz pahalı kategorisine 
Girebilir tabiki karar sizin??

Kullananlar yorum bırakırsa sevinirim..



10 yorum:

  1. Rimmel London i kullanmadim ama Lumi Magique e bayiliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lumi magique bence aydinlatici olarak super ama makyaj alti bazı olarak bence pekde islevsel degil rimmelde tam tersi benim icin:)

      Sil
  2. Merhaba iadeyi ziyaret :)) lumi magique bende sivilce yaptı ama rimele bakabilirim ilgimi çekti .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiiinnn:) rimel baz olarak başarılı bir urun. Lumi biraz yagli karma ciltlerde sorun oluşturabiliyor.

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı hazırlamışsın ^-^ Yararlı bir yazı olmuş, ellerine sağlık :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim daha 2 ay oldu blog yazmaya baslayali yavas yavas daha iyi bi hal alacaktir heralde yani umarim:)

      Sil
  4. Yazın bana faydalı oldu çünkü Rimmel in bu bazını kaç defa alıp geri bıraktım emin olamadım.Denemeye değer gibi duruyor.Lumi Magique en sevdiklerimden ama kulvarlar farklı ben de en çok aydınlatıcı olarak uyguluyorum onu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygun fiyatli bir ürün aydınlatıcı olarak hayir ama baz olarak kullanışlı begenmene sevindim:)

      Sil
  5. Rimmel London'ın bu versiyonunu hiç görmemiştim bulursam mutlakaaa alacağım. Çok teşekkür ederim :*

    YanıtlaSil

Tasarım: Zuri