15 Aralık 2015 Salı

GÜZELLİK VE BAKIM BLOGLARI MİMİ


Sevgili Sevdicanın(harika yemek tarifleri paylaşıyor kendisi tanımayan var mı bilemiyorum:)) ön ayak olduğu ve adını koyduğu bu yazıda bende mimlendim audreyle röportaj şeklinde yaptığı mim çok eğlenceliydi çok keyif aldım okurken umarım bende yüzünüzde bir tebessüm ya da aaaa aynı ben dedirten bişeyler yazmışımdır:)

1-NİÇİN GÜZELLİK VE BAKIM BLOĞU?

Çünkü çocukluktan bu yana uzun ve güzel şekil verilmiş saçlar,makyaj malzemeleri parfümler hep ilgimi çekerdi,makyajlı,bakımlı bayanlar gördükçe bende imrenip yapmak isterdim büyüdükçe denediğim ürünler aksesuarlar o kadar arttı ki kendi fikrilerimi paylaşmak istedim dolayısıyla farklı bir blog açmam imkansızdı:)

2- İLK NE ZAMAN MAKYAJ YAPMIŞTIN,ANNENİN ÜRÜNLERİNİ KAÇAMAK KULLANIRMIYDIN?

Annemin ürünleri çocukken benim oyuncaklarım olurdu aynayı karşıma koyup yüzümde bir sürü şey denerdim tabi ozaman oluşan manzarayı tahmin edersiniz:) İlk makyajıma lise yıllarımda çok hafif rimel ve renkli lip balmlar sürerek başladım,fondöten kullanımım ise üniversite yıllarımı buldu ihtiyacım var mıydı? Hayır,sadece daha güzel göründüğünü düşünerek kullanmaya başladım ve arkası geldi tabi.

3- SENİN İÇİN MAKYAJ NEYİ İFADE EDİYOR?

Makyaj bence bir hobi, ruhumuzu dinlendirme yollarından biri , belki stres atma aracı, ben Mutlu oluyorum makyaj yaparken eğleniyorum çünkü herşey yaratıcılığınıza kalıyor kendi yüzünü tanımaya başlıyorsunuz.
Burdan konu bakımlı olmak makyajdan mı geçer derseniz kesinlikle hayır derim,bir bayan tabiki makyaj yapmayabilir hoşlanmayacaktır ama bakımsız olamaz diyenlerdenim.

4- EN ÇOK BEĞENDİĞİN GÜZELLİK VE BAKIM MARKASI NEDİR?

Aslında burda çok net bişey söylemek istemem fakat illa bir şey söyleyeceksem eğer makyaj ürünleri açısından MAC başarılı bulduğum kendini kanıtlamış bir marka; daha uygun fiyatlı Olanaksa MAX FACTOR ve LOREAL İ başarılı buluyorum.
Cilt bakımında ise farklı markaları denemeyi seviyorum CLINIQUE ürünlerini oldukça başarılı buluyorum,uygun fiyatlı ürünlerde ise HIMALAYA HERBALS ı son Zamanlarda çok beğeniyorum.

5-MAKYAJ ÇANTANDA OLMAZSA OLMAZLARIN NELERDİR?

Gün içinde makyaj tazeleme huyum pek yok sadece rujumu tazelerim yani çantamda o olsa bide törpü ve günlük kullandığım ojem olsa (öğelerin uçlarının silinmesin tahammül edemem) bana yeter.
Fakat çantamda tabiki acil durumlar için bir makyaj çantası olur ve içerisinde; 1 açık 1 koyu renk ruj, rimel, siyah göz kalemi,transparan pudra ve her makyaja gidecek bir allık bulunur.

6- GÜNLÜK OLARAK SÜREKLİ MAKYAJ YAPARMISIN?

Çalıştığım için hergün makyaj  yapıyorum ama belli başlı ürünlerim var günlük kullanımda pek dışına çıkmam.

7-KENDİ YAPMIŞ OLDUĞUN DOĞAL MASKEN VAR MI?

Hazır maskelerin dışında ara sıra Bal-badem maskesi yaparım, bıraktığı histen çok memnunum fakat herkese önermem tabi çünkü bu tip maskeler cilt tiplerine göre ciddi farklılıklar oluşturabiliyor. Zaman Zaman ise yüzümü madem suyuyla yıkarım ve makyajımı temizledikten sonra tonik bulamazsam Gül suyu kullanırım.

8- FİRMALARDAN REKLAMINI YAPMAN İÇİN ÇOK İSTEK GELİYOR MU?

Daha bloğu kuralı 1 ay oldu diğer kanalların hiç birini kullanmadan büyütmeye çalıştığım bu aşamada böyle bir istek olmadı.

9- PRENSİPLERİN VAR MI? KULLANMADIĞIM ÜRÜNLERİ YAZMAM GİBİ...

Evet kullanmadığım ürünleri yazmam,kullanmış gibi yazanları ise yadırgarım çünkü bu bir önyargı olur hem firmaya hemde kullanıp faydalanacak kişilere haksızlık olur diye düşünüyorum ancak merak edip bilgi almak için yazabilirim.
Aynı Zaman'da prensip olarak firmaların yaptikları dısında çekilişlere katılmam(elbetteki eğlenceli bir şey çekiliş kazanmak:)) çünkü elimde zaten çok fazla ürün var, ihtiyacı benden daha çok olanlar kazansın 1 kişi 1 kişidir:)

10-NE SIKLIKLA ALIŞVERİŞ YAPARSIN?

:) elimden gelse her gü yaparım herhalde ama neyseki öyle bir vaktim yok, en az haftada 1 alacak bir şeyler bulurum hiç yapamazsam internettenalacak bişeyler bulurum.

11-EVLİ İŞEN EŞİN BU DURUMA NE DİYOR?

Evliyim ve neyseki eşim alışverişime yada makyaj malzemelerime karışmıyor sağolsun:) yalnız koyacak yerin git gide azalması ikimizde de soru işaretleri yaratabiliyor. Sanırım alışveriş hobi olmanın yanı sıra bir hastalık da.


Benim söyleyeceklerim bu kadar umarım çok sıkmadan bitirebilmişimdir. Teşekkürler  sevdicann  ;)




9 yorum:

  1. Çok eğlenceli olmuş senin yazında canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim bakalim digerleri neler yazacaklar:)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş ben teşekkür ederim canım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acemice biseyler yazdım ama ben digerlerini okurken de kendiminkini yazarkende cok eglendim:)

      Sil
  3. İadei ziyarete geldim 😊

    YanıtlaSil
  4. Mimi ilgiyle okudum. Blogunuz hayırlı olsun. 9. maddede belirttiğiniz fikirleri de destekliyorum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Mimi ilgiyle okudum. Blogunuz hayırlı olsun. 9. maddede belirttiğiniz fikirleri de destekliyorum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim ayni fikirde olan biriyle tanistigima sevindim vede hosgeldinizz:))

      Sil

Tasarım: Zuri