10 Ocak 2016 Pazar

Pembe Dizi olmaya aday bir Kitap Yorumu

Evet yine bloğun ismiyle ilgili olmayan bir yazı yazıyorum , bir önceki yazımı okuyablar bu yıl kendime 50 kitap hedefi koyduğumu bilirler hatta bunun için bir sürü siparis bile verdim fakat hepsini bırakip bir arkadaşımın verdiği bir kitapla bu yıla başlamış oldum. Çok kitabın içine sizleri sokmadan kisaca bahsetmek istiyorum.
Kitabın ismi MANTIK EVLİLİĞİ...


Yazarı Elif Gaye Çanakçı.
Kitabın ilk basımı Panama Yayıncılık tarafından Eylül 2015 de yapılmış.
Kapak resmi o kadar sevimli ki zaten oku beni diye bağırıyor. .

Ilk bakışta kalın bir kitap(471 sayfa) uzun sürede bitirebilirim diye düşünsemde sadece 2 günde bitti düşünün ne kadar eğlenceli ve akıcı olduğunu.

Çok uzatmadan kısa bir özet geçeceğim sadece...Baş karakterlerimiz Masal ve Uğur.. ikiside üniversite öğrencisi, Uğurun zengin dedesi vasiyetinde şirket hisselerinin buyuk çoğunluğunu ilk evlenen torununa vereceğini yazıyor fakat Uğur gününü gün etmekten hoşlanan okulun yakışıklı ve popüler çocuğu gerçek bir evlilikten çok uzak.. Masal ise Uğur a aşık ; fakat bunu tek bilen kendisi ve en yakın arkadaşı  Didem... Didem gerçekten pembe dizilerden fırlamış ,kurnaz ve çok iyi kalpli bir kız aynı zamanda Uğur  un en yakın arkadaşı  Mert'in sevgilisi...
Gün geliyor Uğur un iyi anlaşamadıği kuzeninden önce evlenip şirketin büyük hissesini alması gerekiyor tabiki bu formalite bir evlilik olacak işte hikaye böyle başlıyor arkasını anlatmayacağım sizler az çok tahmin edebilirsiniz..

Benim yorumuma gelirsek; kitap o kadar keyifli,eğlenceli , o kadar akıcıydı ki bir çırpıda Türk filmi tadında okuyup bitirivermişim 2 günde. Eğer kafanızı cok zorlamayacak Başucu kitabı olmaya aday ve bence gerçekten yakında filmi çekilme ihtimali olan bir kitap okumak istiyorsanız bence alıp okumalısınız.

Tekrar görüşmek üzere. ..


18 yorum:

  1. Bazen böyle bi çırpıda okunabilecek, yormayacak kitaplara ihtiyaç duyuyor insan :) aklımda bulunsun bu da o zamann :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfa sayısına göre bende bu kadar kolay okunabilmesine şaşırdım dizinin devamı nolacak gibi bir his bıraktığından bi çırpıda bitiverdi:)

      Sil
    2. Bipoşetkitap'ın yorumuna katılıyorum. Bazen okuduğumu düşünmeye bile halim olmuyor işte öyle zamanlarımın kurtarıcıları oluyor bu tür kitaplar :)

      Ne iyi yapmışsın da kitap yorumuna başlamışsın. Devamı da gelsin umarım :)

      veee Masal ne güzel bir isim yahu :)

      Sil
    3. Bende cok begendim masal ismini:) her zaman yazmicam ama aralarda yazicam iste... aslinda kozmetikle ilgili bi blog acmasaydim muhtemelen kitaplarla ilgili acardim ikiside hobi bende, oyuzden boyle ikisi bi arada devam edicem bakalim daha neler eklenecek

      Sil
  2. 2 günde okuduğuna göre sürükleyici olduğu kesin kitapçıma uğradığımda bakıcam buna teşekkürler tavisyen için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cok keyifle okudum dedigim gibi dizi izliyodum sanki umarim bulup memnun kalırsın :)

      Sil
  3. bu tarz kitapları seviyorum sıkıldığımda çok güzel oluyor umarım hedefine ulaşırsın benimde 54 kitap okuma gibi bir hayalım var umarım ikimizde ulaşırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende seviyorum böyle kitapları insallah ulasicaz hedeflerimize ama neden 54:))

      Sil
  4. Ben de severim bu tarz kitapları kafa dağıtmak için birebir :D Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede hem keyifli hem surukleyici hem yormuyor:) tesekkur ederim yorum icin

      Sil
  5. Bu kitabı senin yazına rastlayana dek hiç duymamıştım :) Bir de buna tarz olarak benzemiyor ama bir öneri vereyim sana, Mandy Hale'in Yalnız Kadın isimli kitabını oku böyle kafanı rahatlatan cinsten bir kitap o da. O da belki reality show olabilirdi bak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende duymamistim arkadaşım okuyup begenince öğrendim bende bahsettigin kitabi bulup okicam ama once şu son aldiklarimdan dunyanin en guzel kitabini okiyim cok merak ediyorum:)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Bencede bakmalisin pisman olacağını sanmıyorum :)

      Sil
  7. Benzer mirasa konmak için formalite Evliliği konunalan bir dizi yokmuydu ya? Cok tanıdık geldi hikaye. Iyi okumalar size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belkide cok tanidik geldigi icin bu kadar kolay okunuyor eglenceli geliyor.. yorun icin tesekkurler :)

      Sil
  8. Türk sineması tadında. Sade bir dili var heralde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dizilerden sinemadan tanidik geliyor yormayip akip gidiyor tavsiye ederim vaktin varsa tabi:))

      Sil

Tasarım: Zuri