20 Mart 2016 Pazar

Hafta sonu kahvaltı mekanı..

Bir süre önce yine Ankara da kahvaltı yapılacak güzel bir mekandan bahsetmiştim bugünde -gerçi hafta sonu bitmiş de olsa - yeni bir mekandan bahsetmek istedim biz eşimle hafta sonları dışarda kahvaltı yapmaktan hoşlanıyoruz bu nedenle yeni yerler keşfetmek de bizim için çok zor olmuyor.

Gelelim yeni mekanımıza Ankara İncek te Murat Usta  adında çok büyük olmayan samimi bir mekan. Burası yaz ve Bahar'da  açık havada yeşillik alanıyla daha uygun olsada soğuk günlerdede içerideki alanda otantik havası ve sobalarıyla hiç de fena sayılmaz bence. Kahvaltıda neler vardı derseniz biz 2 kişilik kahvaltı istememize rağmen görevli tek kişilik söylememizi fazla geleceğini söyledi hal böyle olunca biz yinede her ihtimale karşı çiğ börek ve menemen de sipariş ettik tabi:)


Çay 2 kişiye rahatlıkla yetecek bir çaydanlıkla geliyor, kızarmış ekmekler ısıtılmış bazlama,yağ ,reçel bal kaymak ,peynir ve zeytin çeşitlerinin yanı sıra benim için kahvaltının favorisi olan kızartma tabağı geliyor ve bu diğer kahvaltı mekanlarından farklı olarak evlerimizde yaptığımız domates soslu kızartma tabağı olduğundan benim için hepsinin önüne geçiyor. Bunun dışında birde taze sıkılmış meyve suyu geliyor gerçekten oldukça iyi doyuyorsunuz..
 İşte böyle daha fazla abartmadan yazıyı bitirsem iyi olacak çünkü haftaya kadar gitme ihtimalimiz pek yok..

Tekrar görüşmek üzere...


16 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Gercekten güzeldi bulundugun sehirde sen daha guzelini yersin umarim;)

      Sil
  2. Çok lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum, benzer bir yer yaşadığım şehirde de var. Afiyet olsun! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her sehirde benzer yerler var ;) hafta sonları degisiklik oluyo

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim ama coktaaaan haftanin 2.gunu geldi bile keske tekrar olsa;)

      Sil
  4. Afiyet olsun Ankara'da olasım geldi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar ankara maalesef hic saglam degil ki:(

      Sil
  5. Ahhh çiğ börek demişsin.. Gece gece beni benden aldın kuzum.. Bayılırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohooooo taaa hafta sonu yedim tadini unuttum bile:)) olsada yesek dimii tekrar tekrar

      Sil
  6. Kızarmış ekmek ve ısıtılmış bazlama :)) Kalpler yolluyorum şuan da sabahları kızarmış ekmek sevilmez mi ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen iste yaa:) neyseki bugun cuma hafta sonu bu kahvalti hazirlanabilir cani ceken herkes ya hazirlayacak yada bole mwkanlara kosacak artik;)

      Sil
  7. oo ankara :) Nisan'da yeriz o zaman bizde gideriz nişanlımla :) Az kaldı bakarsın bı haftasonu karsılasırız burada :D yenı kahvaltı mekanları super oluyo ınsan evde daha ıyısını de hazırlasa o havayı almak ıyı gelıyo ınsana :) afıyet olsun bu arada dıyetteyım ama masallah bunları gorunce yemek planlarına geçtim hemen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlenmeden once yap diyeti cunku evlenince en az 5 kilo gelio haberin olsun:)) bakalim karsilasacakmiyiz ortaliga bi bal kokusu yayilirsa tanirim seni;))

      Sil

Tasarım: Zuri