4 Mayıs 2016 Çarşamba

Gezdim Gördüm Geldim.... DUBAİ

Herkese merhaba yeniden,

Uzunca bir süredir yazı yazamayınca nerde olduğumu,neden yazamadığımı anlatmam ve de biraz gördüklerimden bahsetmem gerektiğini düşünerek böyle bir dönüş yazısı planladım.
 Eşimle beraber Dubai ye gittik hep merak ettiğim yerlerden biriydi,petrolle beraber bütün hayat standartları değişen Birleşik Arap Emirliklerinden biri.  Şuanda zenginliğin, ticarettin,turizmin,alışverişin başkenti sanki... 
Neler vardı derseniz? İlk yapıldığı günlerde mimarisinin haç işaretine benzerliğiyle dikkat çeken aslında bir yelken görüntüsü olan Burj al Arab oteli. 7 yıldızlı olmakla ün yaptı malum. Gerçekten harika bir görüntüsü var denizin ortasında bir yelken ve arkasında dalga..
Alışveriş derseniz dünyanın en büyük alış veriş merkezi Dubai Mall burada gezmeye kalktığınızda her mağazaya bakmak isterseniz rahat 3-4 gününüz gider,1200ün üzerinde mağaza olduğu söyleniyor, fakat fiyatlar Türkiye den çok çok daha pahalı, içerisinde ufak bir görselini koyduğum Kocaman bir akvaryum var ve gerçekten mükemmel bir görseli var,içine özel araçlarla inebiliyorsunuz. Birde o kadar güzel bir camisi var ki Buyuk Cami diye geçiyor dunyanin en büyük 3.camisi içini gördüğünüzdede inanmıyorsunuz swarovski taslardan olusan dünyanın en büyük  avizesine sahip, duvarlarindaki ufak taslarla oluşturulan sekiller , ferahlık , uyandırdığı his gerçekten çok özel. Giris ve cikis kuralları, kilik ve kıyafet  şekilleri cok net ve değiştirilmez hic kimse ayrıcalıklı değil olmasi gerektiği gibi...

Benim bu seyahatten en keyif aldığım noktaysa Çöl Safari'siydi jeeplerle ve özel şoförlerle yapılan Safari'de yok artık diyeceğiniz bir sürüşün içinde oluyorsunuz ve bencede Dubai'nin olmazsa olmazı diyebileceğim hamlesi bu...hızı ve adrenalini seviyorsanız giderseniz mutlaka ama mutlaka  yapmalısınız. Zaten turla giderseniz  tavsiye ediyorlar.... lastiklerin havası çöle girmeden hafif indiriliyor ve macera başlıyor.. Şöförünüzde iyiyse muhteşem bir eğlence..Ama sakın sakın yemek yiyip binmeyin araçlara, çünkü çok sarsılacaksınız, düz duvara jeeple çıkılır mı sorusunun cevabını alıyoruz Kocaman bir Evet le..... Burdan sonra Bedevi kampı denilen bir yere gidiyoruz orda yemek yiyoruz(yemekler sıraya girilerek açık büfe şeklinde bir alandan alınıyor)deveye biniyoruz(deve deyip geçmeyin tur atması kolay ama binmesi ve inmesi çok zor aslında), ATV ler var çöle gidip binmemek olur mu, tabi onlarada biniyoruz..
Sonra kına yaptırma kısmı var ki benim gibi hiç sevmeyen biri bile ufak bir şey yaptırdıysa sevenleri siz düşünün... Daha sonrasında ufak gösteriler yapılıyor, burdan hediye almak isteyenler hediyelerini alabiliyor,nargile içmek isteyenler içiyor ve isteyenlerde Dubai nin yerel kıyafetlerini giyip resim çektirebiliyor...

Bunlar dışında ne var alınacak hiç bir şey yok mu derseniz, elektronikte getirebildiğiniz ölçüde almalısınız diyebilirim çünkü vergi yok dolayısıyla alacağınız eşyada Türkiye'yle arasında dağlar kadar fark var. Yanısıra para birimi olarak dirhem kullanılıyor ve Türk lirası karşısında daha değersiz , dolayısıyla Türkiye'den biraz dolar alıp Dubai'de dirhemle değil dolara çevirterek elektronik alırsanız iyi kar edebiliyorsunuz:)

Kocaman yolları var fakat Pek yürünecek bir yer değil genelde heryere taksiyle gidiliyor , sabahları oldukça sıcak bu nedenle saat 4 ten sonra çalışmaya başlıyorlar heryer o saatte açılıyor ve 12 ye kadar kapanmıyor. Otobüs duraklarına kadar her yere klima koymuşlar malum sıcaktan petrolden önce çok çeken bir yer...

Gökdelenleriyle ilgili birşey söylemeliymiyim bilmiyorum , çünkü her şeyin en büyüğünü en Yükseğini yapıp rekor kırmaya alışmış bir yer.. Çok çok düzenli çalışan bir inşaat sistemi var, Deniz'in ortasına kurdukları kuş bakışıyla Palmiye şekilli bir adası mevcut oldugu gibi, simdide yapımına baslanan yine kus bakisiyla Dünya haritasi olarak gorulecek bir adanın planlari var  insaat anlamında ciddi olarak başarılılar..

Yemekleri kesinlikle damak tadıma uymuyor bir çoğumuzunda uyacağını sanmıyorum çok ağır kokan  baharatları mevcut, Mc donalds bulmak için verdiğimiz çaba yadsınamazdı tabiki buldukta. Birde çay ,,  kesinlikle demlemeyi bilmiyorlar bu nedenle sallama çay içmek zorundasınız,kahve içinse cennetindesiniz fakat bildiğimiz Türk kahvesini bulamazsınız gittiğiniz yer bir Türk e ait değilse. Yani gerçekten memleketimin yemekleri ve içecekleriyle kıyaslanamaz.

İşte böyle bütün bunların arasında yazamadım bloğa yazı ve azda olsa sizlerle bukadarını paylaşmak 
istedim.

Tekrar görüşmek üzere...






13 yorum:

  1. Hoşgeldiiin :) benim de görmek istediğim yerlerden Dubai şanslısın ne güzel gezmişsin özellikle Safari ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbulduuumm;) benimde en begendigim noktaydi umarim birgun gidersin, yaparsin ve beni hatirlarsin:))

      Sil
  2. Tesekkur ederimmmm Hosbulduuuummm:)

    YanıtlaSil
  3. Fotoğraf istiyorum :) otobüs dudaklarında klima waovv:) anlatımını sevdim fakat bu anlatımı biraz daha fotigraflandurirsan memnun olurum cnm...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında okadar cok resim var ki fakat yazi asagi dogru cok uzadigindan resimleri bi araya getirdim ve eledim talep olursa artabilir tabiki:) otobus duraklari acik degil kapali kapiyla giriliyo ve hic atlanan yok hepsi klimali;)

      Sil
  4. Dubai gideceğim yerler arasında bulunmuyor ama giden kişilerin memnun kalması bana ilginç geliyor.

    YanıtlaSil
  5. Dubai gerçekten mükemmel bir yer. İnşallah gidip görmek nasip olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmek istiyorsan insallah gidersin bir gun yurtici bir tatille ayni kapiya geliyor zaten. Gorseli guzel yerleri var 1 hafta yeterli olur darisi basina diyeyim ozaman;)

      Sil
  6. video istiyorum :) hoşgeldin. dubai yi ben de merak ediyorum çölün ortasında yapay bir cennet .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gercekten yapay cennet en guzel benzetme olmus umarim bir gun firsat bulup gidebilirsin;)

      Sil
  7. merhaba :) bazı teknik sorunlardan ötürü blogumu kapatıp yenisi açmak zorunda kaldım. Sizide takip ediyordum. Yeni bloguma bekliyorum. nesinblogu.blogspot.com

    YanıtlaSil

Tasarım: Zuri