6 Ocak 2016 Çarşamba

Bu sefer Kitap Alışverişi..

Uzunca bir süredir daha doğrusu neredeyse Eylül den bu yana ,sanırım iş güç yoğunluğundan(tabiki bahane değil ama kendimi kandırıyorum galiba) elim kitaplara gitmiyordu nedense , oysaki çok severdim kitap okumayı..Derken okumuyorsun bu ara  ,alışveriş yapıyorsun kozmetikle, makyajla,bakımla ilgileniyorsun araştırmadan almıyorsun , kullanmıyorsun neden bunları diğer bayanlarla paylaşmıyorsun diyerek Kasım ayında blog açıp yazmaya karar verdim ve yeni arkadaşlar tanıdım.. Bu arkadaşların için Bi poşet kitap Ve Gözde Türker vardı ki İşte bu iki arkadaşın kitap yorumları, yazıları beni' neden artık okumuyorsun?' Sorusuna tekrar götürdü ve yeter artık hadi oku bakalım dememe sebep oldu...
Hal böyle olunca önce Kendime bu yıl 50 tane kitap okuma hedefi koydum, birde yılbaşı gelinceee bi baktım dr.da indirim Yağmuru hemen 10 tanecik kitap siparişi verdim ve yeni yılda olunca hadi kendime hediye almış olayım diye bide hediye paketi yaptırarak istedim kitaplarımı :)

Aldıklarım sanırım biraz fazla geldi ki site parçalı sevkiyat olarak ilk 6 adeti gönderdi.. Rahat okuyabileceğim , yeni yayınlanan değil,çok duyulmamış belki bir çoğunuzun okuyup eskittiği kitaplardan seçtim.




1- Küçük Prens( Antoine de Saint Exupery) : Bu kitabı okuyalı çok Zaman oldu fakat kitaplığımda bulamayınca okumak için değil herkesin kitaplığında bulunması gereken bir kitap olduğunu düşündüğümden aldım yeniden.
Çocukların gözünden büyüklerin dünyasını anlatan muhteşem bir kitap... haala okumayan varsa 7 den 70 e okunması gereken bir eser diyebilirim.

2- Bebek Kafası ( Vedat Özdemiroğlu) : aslında bu bir kitap değil sanırım ,uykusuz dergisinden bir derleme sadece gülmek için aldığım bir baş ucu kitabı..

3- Dünyanın En İyi Kitabı (Peter Stjernström) : kitabın içeriği ilgimi çektiği için aldım,künyeyi okuyun kararı siz verin ilginç  mi değil mi?

Alkol problemi olan bir yazar. İçinde bir - çok satana yakışan,her türlü konuyu barındırması gereken dünyanın en iyi kitabını yazma fikri  ortaya çıktığında,yazardan alkolü bırakıp binlerce sayfaya ulaşabilecek bir potansiyel barındıran bu kitabı 250 sayfaya sığdıramasıdır. Bu fikri bir şair arkadaşıyla geliştirir , fakat bu arkadaşı arkasından işler çevirir gibi görünmektedir. Yazar şairden fikrini çaldığında dair şüphelenmeye başlar.. Belkide dünyanın en iyi kitabını şair yazıyordur...

4- Sakın Kımıldama(Margaret Mazzantini) : Yine kitabın  künyesi ve merakıma yenilen ben.

Başarılı cerrahın çalıştığı hastaneye yaralı bir kız gelir.15 yaşındadır ve geçirdiği kaza sonucu beyin travması geçirmektedir. Bu kız cerrahın kendi kızıdır...
Cerrah kızı kurtarmak için, ameliyata alırken yıllar önce yaşadığı derin izler bırakan bir hikaye anlatmaya başlar...

Bu kitap filme uyarlanmış 2001 basımlı bir kitap. Filmini hatırlamıyorum hatırlamamda farketmezsin uyarlama filmler benim için hiç bir zaman kitabın yerini tutmuyor.

5- En karanlık Kuş ( Joel Rose) : Tarihi bir polisiye kitabı. 2007 de yazılıp 2011 yılında Türkçe ye çevrilmiştir. Bu kitabı yorumlar üzerine aldım.

19.yy da New York da geçen çete savaşları,cinayetler,hapisten kaçışlar,emniyet teşkilatındaki yolsuzluklar var kitapta.

6- Boyun Eğmez (Laura Hıllenbrand) : Bir çok ödül almış bir kitap...

Hayatta kalma mücadelesi doğduğu gün başlayan,rekorlara imza atan, bir çocuğun hikayesini  anlatıyor. Filme uyarlanmış kitaplardan biri..

İşte alışverişim bu şekilde en kısa sürede başlıcam ama hangisine bilemiyorum,fikri olan varsa yorumlarınızı beklerim..

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...




50 yorum:

  1. Umarım hedefinize ulaşıraınız.Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, eskiden olsa ulasacagim kesindi ama simdi suphelerim varsada inatlasicam muhtemelen 2 3 kitap sonra yine birakamicam

      Sil
  2. Yaaa ama sen çok tatlısıınnn ♥_♥ hepsini çok severek okursun umarımm :) içlerinden Küçük Prens'i okudum sadece :) diğerlerine de yapacağın yorumu çok merak ediyoruum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)cok kisa surede okuyamam sanirim ama bittikce yorumlicam blog biraz amaci disina cikacak ama olsun. Gercekten sana yazdiklarindan ve yorumladiklarindan dolayi tesekkur ederim belkide yaza kadar sadece 1 2 kitap okuyacaktim ama şimdi hedefimi gerçekleştiririm biliyorum..;)

      Sil
    2. Beni çook mutlu ettin asıl sana teşekkürlerr :)

      Sil
    3. Ben sadece olani dile getirdim muhtemelen yazilarinizdan etkilenip gaza gelen benim gibi cok sayida kisi vardır.takip ettigim cok sayida blog var fakat ozellikle her yazisina baktigim blog sayisi sınırlı. Bloglarin amaci birbirimize bildiklerimizi aktarmak yada iyi olan seylere yonlendirmekse bence senin blogun ben yazmasamda coktan amacina ulasmisti:)

      Sil
    4. İnşallah hepimizinki ulaşmıştır :)

      Sil
  3. Yararlı olabildiysek ne mutlu bizee ^^ Çok güzel kitaplar almışsın, hepsi ilgi çekici bence. Hatta "Dünyanın En İyi Kitabı"nı çok merak ettim. Bence ilk onu oku, yorumunu sabırsızlıkla bekliyor olacağım çünkü. Keyifli okumalar! :') xx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim:) tamam ozaman ilk okuyacağım kitap o olsun zaten icimden gexen 2 kitaptan biriydi.

      Sil
  4. Bloguma gelerek güzel yorumları ve katılımı ile bana destek olan mutlu eden canım blogger arkadaşımı bende ziyarete geldim. Ve tabiki bu tatlı blogu takip etmeyide unutmadımm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nasil guzel bi yorum cok tesekkur ederim cok mutlu oldum.hosgeldinn:)

      Sil
    2. hoşbuldum canım beniim :)

      Sil
  5. Erhaba blogunu blog yorum kardesliginde kesfettim :) takibe aldim bloguma da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldin canim o 202 takipçinin icinde bende varim:)

      Sil
  6. Merhabalar keyifli okumalar dilerim
    blogunuzu yorum kardesliginde kesfettim ve takibime aldim bloguma da beklerim

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar keyifli okumalar dilerim
    blogunuzu yorum kardesliginde kesfettim ve takibime aldim bloguma da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiinn:) etkinlikler bugunler icin tabiki iadeyi ziyarete gelip takibe aldim bile..

      Sil
  8. Merhaba. Ben burada sadece Küçük Prensi okumuşum hatta defalarca ancak hepside güzel gözüküyor. Umarım keyifle okur ve hedefine ulaşırsın sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kucuk prens arsiv kitabi bana gore her zaman okunabilir bi kitap:) cok seviyorum kaybettigim icin aldim yeniden. Yorum icin tesekkur ederim:)

      Sil
  9. valla sınavdı falandı,filandı diye bende kendimi kandırıyorum galiba ama yavaş yavaş tekrar dönüyorum kitap okumaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bi baslasak arkasi gelio ben bu sefer cok azimliyim:)

      Sil
  10. Keyifli okumalar umarım hepsini severek okursunuz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Araya arkadasimdan aldigim bi kitap girdi onunla baslicam bu seneye bakalim sonrasindada bunlarla devam edicem:))

      Sil
  11. Keyifli okumalar... takibe aldım ben de sizi :)

    YanıtlaSil
  12. bir şekilde okumaya teşvik etmek gerekiyor.okumayı sevsek de erteliyoruz maalesef.çok iyi yapmışsın güle güle oku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle bir zaman okadar cok okurken is guc ev derken bi anda zaman geçiyor ve aylarca hic birsey okumamis buluyoruz kendimizi umarim bu hevesimi kaybetmem bir daha:)

      Sil
  13. Şeker gibi tatlı bir blog takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy bu ne guzel bi yorum hosgeldinizz:))

      Sil
  14. Ne güzeldir kitap okumak :) Ben bir süredir fırsat bulamasam da en kısa zamanda yeniden bu alışkanlığa geri dönmeyi umut ediyorum. Keyifli okumalar dilerim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim sizdede bendeki gibi etki eden birsey olur ve yeniden okumaya donersiniz:)) cok tesekkur ederim

      Sil
  15. Küçük Prens harikadır! Evladiyelik bir kitap. Diğerlerini okumadım ama yorumlarsan fikir sahibi olabilirim diye düşünmekteyim. Keyifli okumalar ve dilerim ki, okuma hedefini aşan bir yıl olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede harika bir kitap incecik bir kac sayfaya dunyayi sigdiranlardan:);blog tarzinin disina cikti ama hangimiz zaman zaman degisiklik yapmiyoruz ki:))ara sira kitap yorumlarıda yapacagim artik:) cok tesekkur ederim

      Sil
    2. Öyle düşünme bence ara ara da olsa yaz kitap yorumu zira en sevdiğim yazılardandır kendileri :)

      Sil
    3. Tesekkur ederim oyle yapicam sanirim hatta ilk yorumumu yaptim bile:) blogu kurarken hic dusunmemistim kitap yorumlamayi ama artik arada dusunuyorum insanlarin fikirleri degisebilir değilmi :))

      Sil
  16. iyi okumalara canım :) benimde bir alışveriş yapmam gerekli anlaşılan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook tesekkur ederim :) alisveris baslamanin yarisidir o zaman umarim sende biran once alip baslarsinn yorumlariz beraber:)

      Sil
  17. İyi okumalar tatlım

    YanıtlaSil
  18. Bu arada blogunu takibe aldım. Sen de alırsan sevinirim.
    www.nilgunozenaydin.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiiinnn:)) vede tesekkur ederim.. o kocaaaaman blogunu takipteyim tabikiii :)

      Sil
  19. Yorumlar ne kadar artmış çok mutlu oldum. Ben de kitap okumaya dönmek istiyorum ya:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkinligine katilan herkesi takip etmeye ve yorum birakmaya calisiyorum tabi onlarda beni boylece yorumlarda cogaliyor kisilerde:) tabi bide herkes okumak istiyormus da benim gibi 2.plana atmis oyuzden hepimiz yeniden okumaya donelim etkinligi mi yapsak:))

      Sil
  20. Hayırlı olsun kitaplarınız. Iyi okumalar. Ben de bu sene ani kitaplarına başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Hepimize iyi okumalar olsun. Ani kitaplarida zwvkli olsa ferek :)

      Sil
  21. Ben biraz ara verdim okumaya, hemen kitaplar alip okumak istiyorum tekrardann.
    Keyifli okumalar sana daaa:) -blogkesif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim en kisa surede sizde baslarsiniz yeniden:) sanirim etkinlikten geldiginizi yazacaktiniz ama blogger azizligine ugradiniz. Gfc de goremedim hangi isimle takipdesiniz..

      Sil
  22. Merhaba kesif etkinliğinden geldim takibe aldım bana da beklerim :)
    nisanmeyvesi.blogspot.com

    YanıtlaSil

Tasarım: Zuri