28 Kasım 2015 Cumartesi

DOA KOZMETİKTEN ALIDIĞIM DOĞAL YAĞLAR

Yaz sonunda kuruyan saçlarım için vede kışın kuruyacak Cildim için iyi gelecek yağları araştırmaya başladım ve bu  sırada  DOA KOZMETİK ile tanışmış oldum biraz araştırıp doğal ürünler olduğunu ve siteyle ilgilide sıkıntı olmadığını bir kaç yerde okuyunca önce ürünlerini inceledim sonra alışverişimi yaptım  kullanımlarını  ise  yaklaşık 1 aydır yapıyorum ,aldığım tüm ürünlerin %100 doğal  ve soğuk sıkım olduğu yazıyor, neler aldığıma gelecek olursak;

Mango Yağı (13,5 TL) : Bu ürün 50 ml.lik cam bir kavanozda geliyor,A ve E  vitaminleri içeriyormuş,yüz ve tüm vücutta da kullanılabildiği de yazıyor.Katı beyaz renkli bir ürün olduğundan kutudan alımı biraz zor fakat ısıyla beraber  yani sürerken çözülüyor,  oda ısısında ise hemen katı formuna kavuşuyor.
Mango deyince güzel koktuğunu düşünebilirsiniz ama mangoyla alakası olmayan adlandıramadığım acımsı bir kokusu var ,Mangonun çekirdeklerinden elde ediliyormuş belkide bu acımsı koku çekirdekler nedeniyledir:) Ben bu ürünün çok nemlendirici olduğunu Ve saçlar içinde doğal bir bakım maskesi olduğunu okumuştum bu nedenle doğal da olunca denemek istedim
Nasıl kullandığıma gelince benim ellerim soğuklarda çok fazla kuruduğundan ellerimde ve tırnaklarımda kullanıyorum iyi bir nem verdiğini söyleyebilirim. Aynı zamanda kırışıklıkları azalttığından ve elastikiyeti kazandırdığındanda bahsedilmiş. 5 yıllık raf ömrü var fakat açıldıkta sonra 6 ay. Katı bir ürün olduğundan  kolay kolay bitermi bilemiyorum fakat ben  eritip diğer aldığım yağlarla karıştırarak da kullanıyorum etkisini görmek için biraz zaman geçmeli tabi ,ama şuan için iyi gibi görünüyor.

Shea Yağı(9TL): Bu ürün 100 ml.lik fakat plastik bir kapta geliyor. Afrika'da bulunan Shea ağacının meyvelerinden elde ediliyormuş, yine bu yağ da çok iyi bir nem kaynağı olarak yazılmış  hatta güneş ışınlarına karşı koruduğu, saçların kırılmasını ve koparak dökülmesini engellediği yazılmış, yüz ve tüm vücutta kullanılıyor. Kokusu yine acımsı beyaz renkli katı bir yağ fakat mango yağına göre daha az katı vazeline benziyor biraz. Çok az bir miktarı nemlendirmeye yetiyor. Ben bu ürünü ayda 1 saçlarımda(henüz 1 sefer kullandım o yüzden etkisini henüz gözlemleyemedim), sık sık ellerimde,  ve dudaklarımda nemlendirici olarak kullanıyorum. Zaman zamanda ayak topuklarıma uyguluyorum iyi bir yumuşaklık veriyor.

Hindistan Cevizi Yağı (9TL):  En mucizevi yağ budur bence içlerinde. Ben bu ürünleri yaz sonunda aldım bu nedenle bu yağ plastik bir şişede sıvı olarak geldi fakat kışın diğer yağlar gibi kavanozda geliyor. Şişede olması benim için sorun oldu çünkü biraz soğuklarda donduğu için şişeden çıkartılması oldukça zor eritip çıkarmak gerekiyor ama halledilemez bir sorun değil, güneş ışığıma direk maruz bırakmamamız gerekiyor zaten bunu içinde koyu plastik bir şişede.Kokusu yok bu durum beni biraz şaşırttı ama önemli olan işlevi.
Diğer yağlar gibi yüz ve tüm cilde uygulanabiliyor fakat bence en harika etki saçlarda saçınızı yıkamadan sürüp 1- 2 saat bekletip yıkayınca etkisi çok güzel nemlendiğini sanki hissediyorsunuz . Göz çevrem çok kuru olduğumdan Zaman Zaman uyguluyorum.

Bu 3 yağdada şimdiye kadar olumsuz bir etkiyle karşılaşmadım fakat tabiki cilt ve saç yapıları,hassaslığı hepimizde değiştiği için ve doğal ürünler olduğu için göZlemleyerek kullanılmasını öneririm.
Aynı Zamanda bu 3 yağı karıştırarak en fazla mango yağından en az Hindistan cevizi yağından olmak üzere karıştırıp  küçük kaplarda yanımda taşıyorum ve ellerime uyguluyorum kuruluk hissettiğimde,bu durumdan memnunum.

Son aldığım ürün ise Kaş Kirpik Bakım Serumu(11TL)

Aslında bu ürünü almalıym bilemedim çünkü bunun yerine kaş ve kirpiklerimde badem yağıda kullanabilirim aynı Zamanda ihtiyacımda yoktu fakat diğer ürünleri alırken buda olsun diye tamamen almış olmak için aldım.10 ml.lik bir ürün minik bir cam şişede geliyor.Bir kaç kez kullandım beklettim jöle gibi bir kıvam aldı sonra duruladım fakat benim kirpiklerim uzun olduğundan belki ne kaşlarımda ne de kirpiklerimde bir etkisini farkedemedim bitene kadar kullanacağım bir değişiklik  farkedersem bu ürünle ilgili yorumumu güncellerim.Bu ürünler içindeki en verimsizi kendisi oldu.

Bu ürünlerden ya da başka yağlardan kullananlariniz var mı?


2 yorum:

  1. Bende bu siteden hindistan cevizi yağı ve shea yağı almayı düşünyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistan cevizi yagi ozellikle saclarda cok cok iyi, shea yagi ise sahane bi dudak balmi oluyor;)

      Sil

Tasarım: Zuri