24 Kasım 2015 Salı

Real techniques Fırçalarla Tanışmam..

Benim fırçalara olan düşkünlüğüm kozmela.com dan aldığım Real techniques expert face brushla basladi.. O güne kadar sadece allık için fırça  kullanıyordum. Genel ten makyajımı ise daha hızlı olduğunu  düşündüğümden sadece ellerimi kullanarak yapıyordum. Bu fırçayla tanıştığımda  ne kadar yanlış yaptığımı anladım.

Elimde olan Real Techniques fırçalarımı çok uzatmamaya çalışarak anlatacağım hâla kullanmayanlarınız varsa belki az çok fikir vermis olurum.

Önce fırçaların hepsinin taklon kıllardan oluştuğunu belirteyim bu, kılların sentetik olduğu  anlamına geliyor kolay temizleniyor vede kolay kuruyorlar,yumuşaciklar  , duo fiber yani iki aşmamalılar dip kısımları siyah uç kısımları ise beyaz  ve esas işi de bu beyaz bölümler yapıyor;bunlar tamamının ortak özellikleri..Hepsinin üzerlerinde tek tek ne işe yaradıklarını gösteren isimleri var fakat bence fırçalarım kullanım alanı  elimizin en rahat ettigi Ve bizim istediğimiz amaçla kullanımıdır.

Çok uzamamasi adina bu yazim sadece yüz fırçalarımı içerecek  göz firçalarını ise başka bir yazıda yazacağım.Hadi başlayalım.



İlk bahsedeceğim grup tek başına satılanlar olacak;

Expert Face Brush: İlk söylemem gereken  eğer set alamam 1 tane fırçam olsun her işimi görebileyim derseniz işte  bu fırça tamda düşündüğünüz ürün...Basık , ovalimsi ve sık kıllardan oluşuyor. Fondoten uygulamada ve krem ürunlerde oldukça başarılı elimle yaptığım uygulamaya kıyasla en az yarı yarıya tasarruf sağlıyor. 43 TL civarinda bir fiyati var indirimlerde çok daha uyguna yakalayabilirsiniz.

Powder Brush: Gördüğüm en kocaman pudra fırçası yumuşacık ve nerdeyse tek seferde bütün yüzünüzü sabitleyebileceğiniz bi fırça.  Pofidik görüntüsü çok hoşuma gidiyor,kullanımı keyifli.
İndirimsiz fiyatı 55 TL

Blush Brush: Pembe saplı şirin allık fırçası... en pigmentli allıkları bile yumuşacık çok doğal uyguluyor orta kısmı uzun kıllardan oluşan  fırçanın  kenar kısımlara doğru kılları kısalıyor. Çok yumuşak oluşu yayılmaya biraz meyilli bir görüntüsü olduğundan  psikolojik olarak yıkarken daha bir  dikkat ediyorum.Fiyati 45TL.

Gelelim set halindeki yüz firçası grubuma;

Core Collection Set: Bu set 4 fircadan olusuyor,stand olarak da kullanılabilen siyah bir çanta içerisinde geliyor.iclerinden bir tanesi benim için belkide markanin en iyi fırçası. Setin fiyatı indirimsiz 105 TL.

Contour Brush: Dipten uca doğru genişleyen bu fırça adı gibi kontür yapmanın yanısıra göz altımızı sabitlemede ve aydınlatıcı uygulamadada oldukça başarılı setin kullanışlı fırçalarından biri.

Pointed Foundation Brush(sivri uçlu fondöten fırçası ): Kedi dili tabir edilen görüntüde ,yassı bir fırça. Fondöten fırçası olmak için bana göre biraz küçük kalıyor ben zaman zaman kapatıcı uyguluyorum çok kullanışlı bulduğum bir fırça değil.

Detailer Brush: Minicik bu fırçayı ufak izleri kapatmada ve dudak kenarlarına kapatıcı uygularken kullanabiliyorum yine çok sık kullandığım bir fırçalardan  değil.

Buffing Brush(Uygulama Fırçası) : Bu seti almama neden olan fırçadır kendisi...Gerçekten her yüz ürününüzü bir fırçayla uygulayıp makyajınızı bitirebilirsiniz fondöten ,pudra ,allık, hepsini uygulamada çok başarılı elimden düşürmediğim en favori fırçam.

Tüm fırçaları defalarca yıkadım ve şimdiye kadar tek bir kıl döktüklerini görmedim , fiyatlarına değen ürünler olduklarını düşünüyorum.

Deneyenlerin yorumlarını denemeyenlerin ise varsa sorularını duymaktan mutluluk duyarım..

Bir sonraki üründe görüşmek üzere.


13 yorum:

  1. Favorim expert face brush.. Bayılıyorum ona :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen boşa ugraşmisim yillarca fondoteni dagitmakla:)

      Sil
  2. RT fırçaları cidden başarılılar. Yumuşaklıkları insanı cezbediyor resmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem yumusaciklar hemde çabucak kuruyolar en azindan herkes 1 tane edinmeli ama arkasi fena geliyo:)

      Sil
  3. bır turlu ındırımlerde yakalayamıyorum normal fıyatlarını da vermek ıstemıyorum ınsallah bulucam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kozmela da indirimde bu ara bakabilirsinn :)

      Sil
    2. Gec bile kalmissin :) yilbasi indirimde aldim hepsini galiba
      Daha kullanmadigimdan ne aldığımı da bilmiyorum ki dun alicaktim warmi yok mu hatirlamadigimdan alamadim 2 set 4 de normal tekli kutu fircam var :) RT ile tanistik kavustuk ama sarilamadik :d

      Sil
    3. Sende cidden alisveriste beni aratmiyomussun toplamissin nerdeyse hepsini:)) ben bunlardan sonra Çinden ali expressten almaya dadandim sanırım asırlık fırçam oldu:)) core collection aldiysan buffing elinden dusmez teklidede expert ve blush brush aldiysan bu 3u tamamdir:))

      Sil
    4. Yukarida resimleri var onlari aldim galiba. hatta cencealer dan 2 tane almisiz. Bi bile yetmiyo nieyse :) birini nisanlim atmis sepete almadim sanip bide ben almistim cok cok oldu :)

      Sil
    5. Firca iyidir kirlenince digerlerini kullanirsin ama kullanmaya baslarsan;) sendede alma var ama kullanamiyosun:))

      Sil
    6. yok bu fırçaları nişandan sonra aldım evlendıkten sonra kullanacagım :)

      Sil
    7. Ceyizlik fırça mi aldin ya :)))) merak etme oldukca saglamlar yıllarca kullancaksin zaten ac gitsun:))

      Sil
  4. Cuma gunu black friday olayi ile indirimdeydi tüm firmalarda muhtemelen yılbaşında yeniden düşerler setse kesinlikle core collection ama tekse expert brush ve blush brush ikilisi favori:))

    YanıtlaSil

Tasarım: Zuri