16 Şubat 2016 Salı

Kişisel Gelişim İçin Eğlenceli Bir Kitap TONGUE FU

Bugün son Zamanlarda  okuduğum bir kişisel gelişim kitabından bahsetmek istiyorum.


TONGUE FU- Sözlü Dövüş Sanatı

Kitap Boyner Holding Yayınlarından çıkmış.
Yazarı: Sam Horn

Bu kitap karşımızdaki insanla tartışmadan,çatışmadan Nasıl uzlaşabiliriz bunu anlatmayı amaçlıyor. İçerisinde çok güzel ve eğlenceli örneklerde var. Hangi sözcükleri kullanıp kullanmayacağımızı,tıkanıp kaldığımız noktalarda ne yapmamız gerektiğini göstermeye çalışıyor.

Okumaya başladığımda bir çok yerde ' ya evet bende bunu yapıyorum ' 'ne kadar yanlış yapmışım' , aslında bunu anlatmak istememiştim ne kadar yanlış ifade etmişim dediğim okadar çok şeyle karşılaştım ki meğer bu kitabı çok daha erken okumalıymışım. Gerçek anlamda empati kurmayı öğrendiğimi düşünüyorum artık yani ufak bir Polyanna yaşatmaya başladım:)

Kitabın içindeki şeylerden çok ipucu vermek istemiyorum ama üzerini çizdiğim o kadar çok alan var ki hem evimde hem iş yerimde uygulamaya çalışıyorum artık.
Kitaptaki gibi Zaman Zaman KÖH trenine atlıyorum bende(Kabul et- özür dile- harekete geç)..

Tabiki ülkemizde bazen bu kitaptaki herşeyi uygulamak ya da uygulayıp sonuç almak mümkün olmayabiliyor , buna rağmen bir çok uygulamada gerçekten başarılı sonuçlar elde ettim, gerçekten tartışmaya ramak kala uzlaşarak döndüğüm çok oldu..

Bakış açımı tamamen değiştiren bir kitap oldu ,bitirmeme rağmen belirli aralıklarla açıp okuyacağım altını çizdiğim yerleri tekrar tekrar dikkate alacağım ve gözüm kapalı herkese tavsiye edeceğim eğlenceli bir kişisel gelişim kitabı.

Çıkardığım sonuç;  her zaman ağzımızdan çıkanlarla düşündüklerimizin aynı olmadığını, söz bir kere çıktığında geri alınamadığını,ve her birimizin aynı görüşte olamayacağımızı kabul etmek oldu..

Kitaptan tek bir alıntı deyişle bitiriyorum;

ÖĞRETMEN OLMAYI ARZU EDENLERİN GERÇEK AMACI, KENDİ GÖRÜŞLERİNİ AKTARMAK DEĞİL,KAFALARI TUTUŞTURMAK OLMALIDIR.
 FREDERICK ROBERTSON


Tekrar görüşmek üzere...


21 yorum:

  1. İnanıyorum ki kitaptaki tekniklerin yetersiz kalacağı insanlar her zaman var olacaktır :) Onlar dışındakilerle baş edebilmek için harika teknikler olsa gerek. İlgimi çekti doğrusu, çok teşekkürler bilgilendirme için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok eglenceli ve herzaman ihtiyac duyulabilecej bi kitap gozum kapali tavsiye edebilirim.her evde her ailede ve her is yerinde bulunmali bence:) yorum icin tesekkurler...

      Sil
  2. geçen gün de bahsetmiştin bu kitaptan benim bi postuma yorum yazarken. Yazını da görünce şimdi kesinlikle okumalıyım dedirtti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o ara sonlarindaydim ve bayilarak okuyodum sanırım uzunca bir sure tavsiye edecegim cok rahat okunan bir kitap olacak bu:)

      Sil
  3. Çok ilgimi çekti bu kitap. Paylaşımın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapak pembe ismi degisik olunca hadi bakalim demistim iyi ki almisim:) yorum icin tesekkurler

      Sil
  4. Bu tarz kitapları okuyunca çok pis gaza geliyorum sonra ne oluyorsa sönüyor içindeki bu istek

    YanıtlaSil
  5. Bu tarz kitapları okuyunca çok pis gaza geliyorum sonra ne oluyorsa sönüyor içindeki bu istek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok fazla kisisel gelisim okumam ama bu kitap gerek ornekleriyle gerek akiciligiyla hemen bitiverdi ve kendi kendime dedim farkinda olmadan resmen tartismaya davetiye veriyomusum bazi kelimelerimle:)

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Son Alıntı süpermiş ama. Izninizle paylaşmak istiyorum ;) Kişisel gelişim kitaplarındaki sorunum kısa süre etki etmesi. :( size iyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için,izin alarak paylaşım yapmanız çok ince bir düşünce.:)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Gokceeee yaaa icine mi doguyo acaba senin hakkinda bi yazi hazirladim aksam bugun yayinlamak icin hissetmis gibi mimlemissin beni:))

      Sil
    2. Doğmuş demek ki, bazen hissederim :)))

      Sil
  9. Çok ilginç bir kitapmış teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. benim gibi sadece kişisel gelişim kitabı okuyan birisi için çok güzel bir öneri teşekkürler

    YanıtlaSil

Tasarım: Zuri