29 Şubat 2016 Pazartesi

Yine Mimlendimm..Kişisel Blog Yazarları Ne Düşünüyor????


Geçtiğimiz günlerde iki farklı konuda mimlendim biri Gökçe tarafından ki bu çok kapsamlı sorular olduğu için Biraz uzun sürede ancak tamamlayabileceğimi düşünüyorum... Diğeri ise dreamella tarafından oldu bu mimi yapmam biraz daha kolay olacak diye düşündüğümden önce bu mimden başlayalım...

1- Yakın çevrenizdeki insanlara bloğunuzdan bahsediyormusunuz?

Evet bahsediyorum, genelde yaptığım şeylerin yakın çevrem tarafından bilinmesinden,iyi ya da kötü eleştirilmesinden rahatsızlık duymam bu nedenle bilmeleri benim daha işime gelebiliyor kendimi geliştirebilmem,hatalarımı düzeltebilmem  açısından en yardımcı gözler olarak görüyorum.

2- Neden blog yazıyorsunuz?

Makyaj ,alışveriş,kozmetik ve farklı kitap yorumları hakkında yeni şeyler duymak,okumak bende bir hobi haline geldiğinden bunu  yakın çevremdeki insanlarla paylaşmak bazen sıkıcı oluyor çünkü herkes aynı şeylerden hoşlanmıyor bu nedenle çevremle beraber benim gibi hobi haline getiren insanlarla yazdıklarımı paylaşmak yorum almak ve farklı fikirler öğrenmek için yazmaya başladım.

3- İlk yazınız ve son yazınız arasında Nasıl bir fark var?

Aslında bu soruya yazan kişi olarak benim yanıt vermem biraz anlamsız oluyor diye düşünüyorum ama kısaca psikolojik olarak ilk başta daha gerilerek yazıyordum, kimseyi tanımadığımdan, okumaktan başka bloglarla hiç ilgim olmadığından yazdıklarımdan emin olamıyordum ,gerçi daha çok yeni bir blog yazarıyım,o yüzden şuanda ahkam kesmem anlamsız olur ama biraz daha rahat yazmaya başladım sanırım.

4-Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?

Sanırım en güzel kısmı farklı görüşleri ,yeni önerileri görmek oldu bunun dışında gördüğüm,okuduğum vs. her şeyi anlamlandırıp blogda Nasıl paylaşırım diye bakmaya başladım..

5- Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerirmisiniz?

Açıkçası blog yazmak hangi konuda yada hangi ilgi alanında olursa olsun kolay değil gerçekten ciddi zaman ayırmak gerekebiliyor yazacağınız en basit konuda bile oldukça fazla düşünüp kelimelere dökmek zorunda kalıyorsunuz,diyalog olmadığı için herkesin doğru anlayacağı cümleleri seçmeye çalışıyorsunuz. O yüzden gerçekten sürdürülebilecekse başlanmalı derim, kendimde sürdürebileceğimden emin değildim zaten bu kadar zor olduğunuda tahmin etmiyordum fakat şuanda gidişattan memnunum.

6- Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

Bloğu makyaj ve kozmetik üzerine açmışken bi baktım ki herşeyden biraz yazar olmuşum o yüzden yazmaya değer gördüğüm herşeyden bişeyler alabiliyorum net bir cevabı yok maalesef..

7- Diğer blog sahipleriyle iyi iletişim kuruyor musunuz?

Kurduğumu düşünüyorum açıkçası, hem yazılarını hem yorumlarını daha çok beğendiğim bloggerlar var tabi,umarım  yeni çıkan sosyal ağlara yenilmeyen daha çok blogger oluşur.

8- Şikayetçi olduğunuz konular var mı?

Açıkçası blogların sadece reklam amaçlı kullanılmasını doğru bulmuyorum,özellikle firmalardan gelen ve hiç kullanılmayan ürünlerin kullanılıyor gibi yazılmasından daha doğrusu övülmesinden hoşlanmıyorum, bunun yanısıra belirli bir sayıya ulaştıktan sonra diğer blogları takip etmeyi bırakan bloggerlarıda desteklemiyorum sonuç olarak herkes  blog geçmişinde  aynı noktadaydı...


Benim yazacaklarım sanırım şimdilik bu kadar... Şimdi sıra mimleyeceklerime geliyor;

               Gökçe bağtır (www.blogluyorum.net)

                Evin tek kızı mona(senbenvehayat.blogspot.com)

                Özgün erdoğdu (clumsymakeup.blogspot.com.tr)

               Balınkokusu (balinkokusu.blogspot.com.tr)






             

25 yorum:

  1. çok içten cevaplar. ben bile daha yeni olmama rağmen aynen dediğin gibi herşeye bloguma koyarım gözüyle bakıyorum. ve eevet doğru cümleleri bulmak da ayrı bir emek işi. dediğin gibi zaman alan emek isteyen bir hobi bu. güzel mimdi gerçekten;;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Gercekten haala zorlandigim noktalar vst anlatmak istwdigimi yanlis kelimelerle ifade etmemeliyim ugrasi bence en zor kısmı sanirim sende mimlenmistin okuyacagim birazdan;)

      Sil
  2. Ben de bu hafta sıradayım. Güzel bir yazı oldu.

    YanıtlaSil
  3. oleyy yine güzel bir mim yine beni mimlemişsin! teşekkür ederim canım zevkle yazarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yazilarinda guzel oluyo oyuzden mimlendin yine;))

      Sil
  4. Gerçekten çok zor ama bir o kadar da eğlenceli bir işmiş. Bende içine girince öğrendim. Ama hergün yeni bloglarla tanışıp yeni çevreler edinmenin keyfi ve güzelliği de hiç bir şeyde yok. Aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum :) . Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozaman yazinin icinde olmasada yorum kismindada seni mimliyorum yazarmisin sende:)

      Sil
  5. Anlatmak istediklerimizi doğru aktarabilmek meşakkatli bir iş çok haklısın. İçine sinmeyen bir yazıyı paylaşmak istemiyor insan. Samimi bir mim olmuş, sevgilerle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim zaman zaman yaziyla ifade etmek konusmaktan cok daha zor oluyor sonucta herkes kendi anladığı kadar oyuzden ortak kelimeleri bulmak gerekebiliyor samimi bulmaniza cok sevindim:)

      Sil
  6. Çok güzel bir yazı olmuş. Şikayetçi olduğunuz konulara da ayrıca katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Öyle ya da boyle yazdiklarimizla bir kisim insanlari etkileyebiliyoruz bu yuzden biraz daha ozen gostersek herkes daha mutlu olur diye dusunuyorum.katilmana cok sevindim:)

      Sil
  7. Ellerinize saglik cok guzel bir yazi olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim begenmenize sevindim:)

      Sil
  8. çok güzel ve içten bir yazı olmuş, ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim ozaman amacıma ulasmisim:)

      Sil
  9. vuhuuu yeni temana bayıldıııımmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende cok begendim cok ferah oldu;)

      Sil
  10. Çok güzel cevaplar canım ellerine sağlık. Şikayetlerin konusunda sana katılıyorum ben mesela bir ürün hakkında gerçekten bilgi almak için kullanmış kişilerin görüşlerini okumak için bakıyorum bloglara ama dediğin gibi olunca hiç hoş olmuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ürünlerle kendim ilgilenmeme ragmen almadan once hep okuyorum bazen sirf yorunlarla aldijlarim oluyo sonra bi bakiyorum anlatılanla alakasi yok sisiriliyor ürünler anlamsiz buluyorum yapilani ama malesef boyle cok fazla blog var malesef. Cok tesekkur ederim:)

      Sil

  11. Cevaplarını beğendim blog yazmak kolay görünse de onu bize sorun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmaya baslayana kadar banada cok basit geliyordu:)

      Sil

Tasarım: Zuri